Business & Finance Παρασκευή 28/07/2023, 12:00
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας – Πτώση στις τράπεζες

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας – Πτώση στις τράπεζες

Συνεχίζοντας στο μοτίβο της συσσώρευσης άνοιξε και σήμερα το χρηματιστήριο της Αθήνας, με τους επενδυτές να τοποθετούνται προσεκτικά και προχωρώντας σε επιλεκτικές κινήσεις. Λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, όμως, παρουσίασε σαφή πτωτική τάση, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τις 1.340 μονάδες, παρότι χθες έφτασε μια ανάσα από το επόμενο σημείο αντίστασης. 

Αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 0,56% στις 1.338 μονάδες, έχοντας όμως σαφώς κατοχυρώσει τα πολυετή υψηλά και καταγράφοντας κέρδη άνω του 44% από την αρχή του έτους. Απώλειες εμφανίζουν αυτή την ώρα οι επιμέρους δείκτες, με τις τράπεζες να υποχωρούν κατά τουλάχιστον 1,8%, ενώ πτώση 0,74% καταγράφει και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η προσοχή στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας με την Entersoft και συνέχισαν χθες με την Mytilineos και την Τιτάν, ενώ από Δευτέρα παίρνουν τη σκυτάλη οι τράπεζες.

Επίσης, το βλέμμα είναι στραμμένο και στη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, από όπου αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη σχετικά με το σχέδιο αποεπένδυσης του ΤΧΣ, έπειτα από τη Eurobank και της διάθεσης που επέδειξε η Alpha Bank.

Τέλος, σήμερα η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress test, από τα οποία δεν αναμένεται να εντοπιστούν προβλήματα για τις ελληνικές τράπεζες. 
Στο μεταξύ πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ για νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ήταν και ευρέως αναμενόμενο. Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,3%, ο γερμανικός Dax 0,23%, ο FTSE MIB του Μιλάνου -0.26% και ο CAC 40 του Παρισιού κατά σχεδόν 0,5%. Πάντως, από την αρχή της εβδομάδας διατηρείται το θετικό πρόσημο.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News