Business & Finance Πέμπτη 27/07/2023, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με φόντο τα στοιχεία του ΑΕΠ

Wall Street: Κέρδη με φόντο τα στοιχεία του ΑΕΠ

Ανοδικά άνοιξε η Wall Street την Πέμπτη (27/7) με τον Dow Jones Industrial Average να κατευθύνεται σε άνοδο 14 ημερών, καθώς οι επενδυτές φαίνονται ικανοποιημένοι από έναν ισχυρό αριθμό ΑΕΠ και τα αποτελέσματα κερδών της Meta.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται με 78,51 μονάδες ή 0,22%, με τον ευρύτερο S&P 500 να προσθέτει 35,05 μονάδες ή 0,76% και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει άνοδο 204,14 μονάδων ή 1,44%.

Ένα σερί 14 ημερών για τον δείκτη των 30 μετοχών θα σήμαινε το μεγαλύτερο θετικό σερί του που έχει καταγραφεί μέχρι τον Ιούνιο του 1897, δηλαδή περίπου μία χρονιά από όταν δημιουργήθηκε.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 2,4% το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο ήταν καλύτερο από την αύξηση 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η έκθεση έδειξε επίσης ότι οι πιέσεις στις τιμές υποχωρούν, με τον δείκτη τιμών των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης να αυξάνεται κατά 2,6% το δεύτερο τρίμηνο. Πρόκειται για χαμηλότερη άνοδο από την αύξηση 3,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και την άνοδο 4,1% το προηγούμενο τρίμηνο.

Παράλληλα η μετοχή της Meta Platforms «εκτοξεύθηκε» κατά 8%, λόγω της δημοσίευσης καλύτερων από των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και μίας ισχυρής καθοδήγησης.

Τα στοιχεία της εταιρείας ενισχύθηκαν από την ανάκαμψη των εσόδων από διαφημίσεις. 

Τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών ήταν γενικά ισχυρότερα από τα αναμενόμενα. Από τις εταιρείες που τα έχουν δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής, το 81% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ και τα κέρδη των επιχειρήσεων είναι οι πιο πρόσφατες ενδείξεις ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι πιο ανθεκτική από το αναμενόμενο και θα μπορούσε να αποφύγει την ύφεση, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει συνεχόμενα σημάδια χαλάρωσης.

Την Τετάρτη, οι επενδυτές συλλογίστηκαν όσα είπε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε επίσης να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά σε αυτά τα επίπεδα. Η κεντρική τράπεζα συνεδριάζει ξανά τον Σεπτέμβριο μετά από μια δέσμη νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό και την απασχόληση.

«Αυτά τα πολύ υψηλά ποσοστά που τρόμαξαν εμένα και την αγορά νωρίτερα μέσα στη χρονιά δεν φαίνεται να έχουν τόσο αρνητική επίδραση όσο φοβόμουν», δήλωσε ο Jeremy Siegel του Wharton School στο CNBC. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Lagarde: «Παράθυρο» παύσης τον Σεπτέμβριο – Μακρύς δρόμος μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός

Fed: Νέα επιτοκιακή αύξηση 25 μβ – Αφήνει ανοικτή την πόρτα για νέα σύσφιγξη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News