Business & Finance Τετάρτη 26/07/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: 13η ημέρα ανόδου για τον Dow – Η καλύτερη επίδοση από το 1987

Wall Street: 13η ημέρα ανόδου για τον Dow – Η καλύτερη επίδοση από το 1987

Με άνοδο κατάφερε να κλείσει και στη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones, προσπαθώντας να διατηρήσει το παρατεταμένο ανοδικό σερί καθώς οι συναλλασσόμενοι δέχθηκαν με ψυχραιμία τη νέα επιτοκιακή αύξηση της Fed, η οποία είχε πλήρως προεξοφληθεί, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω σύσφιγξης. 

O Dow ενισχύθηκε κατά 82,05 μονάδες ή 0,23%, συνεχίζοντας το ράλι του για 13η διαδοχική συνεδρίαση, κάτι που έχει να επαναληφθεί από τον Ιανουάριο του 1987. Έκλεισε στις 35.520,12 μονάδες.

Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,02% στις 4.566,75 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,12% στις 14.127,28 μονάδες.  

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια 22 ετών, καθώς προχώρησε σε νέα κίνηση των 25 μονάδων βάσης. Ωστόσο, οι ομολογιακές αποδόσεις υποχώρησαν αφότου ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να κάνει ξανά παύση στις επιτοκιακές της αυξήσεις. 

«Θα μπορούσα να πω ότι είναι πιθανόν να αυξήσουμε ξανά τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου εάν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στο μεταξύ το δικαιολογούν. Είναι όμως εξίσου πιθανό να επιλέξουμε να διατηρήσουμε σταθερά τα επιτόκια και θα συνεχίσουμε να αποτιμούμε τον αντίκτυπο των επιτοκιακών αυξήσεων προσεκτικά στην οικονομία σε κάθε συνεδρίαση», είπε ο Πάουελ στη συνέντευξη που έδωσε μετά το ανακοινωθέν. 

Η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι μετοχές τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo ενισχύθηκαν, μετά τις δηλώσεις Πάουελ, καθώς συναλλασσόμενοι στοιχηματίζουν ότι η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση. 

Ωστόσο, η έμφαση του Πάουελ ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει απόλυτα εξαρτημένη από τα στοιχεία έκανε τους συναλλασσομένους να αφήσουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς την επόμενη κίνηση. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, ο μητρικός όμιλος της Google, Alphabet, ενισχύθηκε 5,8%, καθώς τα έσοδα από την υπηρεσία cloud βοήθησαν την εταιρεία να παρουσιάσει καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιιαία αποτελέσματα. Επίσης, η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε 8,7% αφότου ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιαία αποτελέσματα μετά την αύξηση των παραδόσεων επιβατικών αεροσκαφών. 

Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα εταιρικά αποτελέσματα θετικά, καθώς η Microsoft «είδε» τη μετοχή της να υποχωρεί περισσότερο από 4% αφότου ανακοίνωσε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των εσόδων από τις υπηρεσίες cloud. 

Για τον Dow, εάν καταφέρει να συνεχίσει αυτό το ανοδικό σερί για 14η ημέρα, τότε θα καταγράψει το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τον Ιούνιο του 1897. Είναι ένα μόλις έτος πριν απο τη σύσταση του Dow Jones το Μάιο του 1896.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News