Business & Finance Τετάρτη 26/07/2023, 11:27
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθερά με το βλέμμα στις 1.350 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθερά με το βλέμμα στις 1.350 μονάδες

Σταθερή εκκίνηση με το βλέμμα προς τις 1.350 μονάδες έκανε σήμερα το χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου γίνεται συσσώρευση δυνάμεων, κρατώντας επαφή με τη ζώνη των 1.350 μονάδων, έπειτα από τη χθεσινή άνοδο που ανέβασε τον γενικό δείκτη σε πολυετή υψηλά και φούσκωσε τον τζίρο παρά την συνολική επιβράδυνση λόγω καλοκαιριού.

Ο γενικός δείκτης είναι σχεδόν αμετάβλητος, έχοντας όμως σκαρφαλώσει στις 1.346 μονάδες. Τώρα, η προσοχή του επενδυτικού κοινού στρέφεται στις αποφάσεις της Fed και της ΕΚΤ, σήμερα και αύριο αντίστοιχα. Αναμένεται αμφότερες να προχωρήσουν σε περαιτέρω σύσφγιξη των πιστωτικών συνθηκών. Υπάρχει όμως ελπίδα ότι θα είναι και η τελευταία επιτοκιακή αύξηση για πολύ καιρό ακόμη, πλην τυχόν αναγκαίων διορθωτικών κινήσεων από την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Η αυλαία άνοιξε τη Δευτέρα με την Entersoft και αύριο παίρνουν τη σκυτάλη Mytilineos και Titan. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι τράπεζες.

Αυτή την ώρα, οριακές μεταβολές καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης, ενώ ήπια πτώση σημειώνει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Πάντως, η μετοχή της Viohalco και της Aegean συνεχίζουν την ανοδική πορεία που είχαν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα.

Επιφυλάξεις στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις και νευρικότητα διακατέχει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει Fed και EKT. Παράλληλα, το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται έντονα από το μπαράζ των αποτελεσμάτων τριμήνου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση της τάξης του 0,28%, ο Dax της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,29%, ενώ κατά σχεδόν 1% πέφτει ο Cac 40 του Παρισιού. Ο FTSE MIB του Μιλάνου σημειώνει κέρδη 0,35% και ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά περίπου 0,17%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δεν «πείθει» το σχέδιο της ΕΚΤ – Οι οικονομολόγοι βλέπουν νωρίτερα μείωση των επιτοκίων

Entersoft: Αλμα 52% στα κέρδη προ φόρων το πρώτο εξάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News