Business & Finance Τετάρτη 26/07/2023, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Το βλέμμα σε Fed και ΕΚΤ

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Το βλέμμα σε Fed και ΕΚΤ

Με μικτά πρόσημα άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή να είναι στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, έχοντας αφήσει τον προηγούμενο μήνα σταθερά τα επιτόκια δανεισμού, αναμένεται ευρέως να προχωρήσει σήμερα σε νέα, διορθωτική κίνηση, ανεβάζοντας το βασικό επιτόκιο κατά 0,25 μονάδες βάσης.

Αύριο συνεδριάζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία επίσης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα συσφίξει περαιτέρω τις πιστωτικές συνθήκες για μία ακόμη φορά πριν το καλοκαίρι. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής, Christine Lagarde, που ακολουθεί την απόφαση, οι επενδυτές θα αναζητήσουν σημάδια για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η τράπεζα από Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται έντονα από το μπαράζ των αποτελεσμάτων τριμήνου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση της τάξης του 0,17%, ο Dax της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,1%, ενώ κατά σχεδόν 1% πέφτει ο Cac 40 του Παρισιού. Ο FTSE MIB του Μιλάνου σημειώνει κέρδη 0,37% και ο FTSE 100 του Λονδίνου περίπου 0,14%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δεν «πείθει» το σχέδιο της ΕΚΤ – Οι οικονομολόγοι βλέπουν νωρίτερα μείωση των επιτοκίων

Αναδίπλωση από το «γεράκι» της ΕΚΤ: Η σύσφιγξη μπορεί να σταματήσει νωρίτερα

Ignazio Visco: Ο πληθωρισμός θα πέσει γρηγορότερα από ό,τι περιμένει η ΕΚΤ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News