Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος του Dow για 12η συνεδρίαση – Κέρδη και για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος του Dow για 12η συνεδρίαση – Κέρδη και για τον Nasdaq

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με τον Dow Jones να καταγράφει το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί σε διάρκεια άνω των έξι ετών. Η προσοχή των επενδυτών είναι επικεντρωμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου και στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών αύριο και μεθαύριο.

Ο Dow ενισχύθηκε 26,83 μονάδες ή 0,08% κλείνοντας στις 35.438,07 μονάδες. Ο δείκτης των blue chip ενισχύθηκε σήμερα για 12η διαδοχική συνεδρίαση στο πιο παρατεταμένο ράλι από τον Φεβρουάριο του 2017, παρά το γεγονός ότι η πτώση της μετοχής της Boeing συγκράτησε τα κέρδη. 

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,28% στις 4.567,46 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,61% στις 14.144,56 μονάδες, καθοδηγώντας τα κέρδη στη Wall Street εν μέσω της ευφορίας για τις μετοχές στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.  

Η μετοχή της General Motors υποχώρησε ωστόσο 3,5%, παρότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη ολόκληρης της οικονομικής χρήσης. Άνω του 6% ενισχύθηκε και η μετοχή της General Electric στα καλύτερα του αναμενομένου έσοδα δεύτερου τριμήνου. 

Η μετοχή της UPS υποχώρησε 1,9% αφότου κατέληξε σε συμφωνία με το συνδικάτο Teamsters αποφεύγοντας τελικά την απεργία. 

Πιέσεις δέχθηκε και ο επιμέρους δείκτης για 1500 αεροπορικές εταιρείες του S&P 500, σημειώνοντας πτώση 3,45%. Αντίθετα ο κλάδος πρώτων υλών κατέγραψε κέρδη 1,76% ακολουθώντας την άνοδο των τιμών μετάλων μετά τη δέσμευση της Κίνας να προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας της. 

Η Wall Street παρακολουθεί τα μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου με τα κορυφαία ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας Alphabet και Microsoft μετά το κλείσιμο της Wall Street. Περίπου 130 εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Από τα ονόματα αυτά, περίπου το 79% των εταιρειών αυτών έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

Oι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως την απόφαση της Fed αύριο Τετάρτη και ειδικότερα τη συνέντευξη του προέδρου Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, παρότι είναι λιγότερο βέβαιοι για το τι μέλλει γενέσθαι το Σεπτέμβριο. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News