Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 20:16
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Έκτη συνεδρίαση κερδών με στήριγμα από τον κλάδο μετάλλων

Ευρωπαϊκές μετοχές: Έκτη συνεδρίαση κερδών με στήριγμα από τον κλάδο μετάλλων

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση με τον κλάδο εξόρυξης μετάλλων να καταγράφει την καλύτερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια οκταμήνου, από τη στιγμή που η Κίνα δεσμεύθηκε με περισσότερα μέτρα στήριξης και η Unilever ενισχύθηκε αφότου ανακοίνωσε καλύτερες του αναμενομένου τριμηνιαίες πωλήσεις. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,5% καταγράφοντας άνοδο για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Ο κλάδος εξόρυξης μετάλλων σημείωσε άνοδο 4,24% καθοδηγώντας τα κέρδη στην Ευρώπη, καθώς οι τιμές μετάλλων ενισχύθηκαν εν μέσω προσδοκιών για βελτίωση της ζήτησης μετά τη δέσμευση της Κίνας για περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας της. 

Η μετοχή της Unilever ενισχύθηκε 4,5% καθώς ο γίγαντας καταναλωτικών αγαθών προβλέπει υψηλό ρυθμό αύξησης των πωλήσεων αφότου αύξησε τις τιμές για να αντισταθμίσει το υψηλότερο κόστος. 

Ωστόσο, ο γενικότερος τόνος στις αγορές ήταν συγκρατημένος, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική απο τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης, οι οποίες αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκιά τους κατά 25 μονάδες βάσης. 

Ο γερμανικός δείκτης DAX κέρδισε 0,1% στις 16.211,59 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε σε ποσοστό 0,2% στις 7.415,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, σημειώνοντας άνοδο 0,2% στις 7.691,80 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,25%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News