Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 17:45
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βήμα προς τις 1.450 μονάδες – Ράλι για Viohalco και Intrakat

Χρηματιστήριο: Βήμα προς τις 1.450 μονάδες – Ράλι για Viohalco και Intrakat

Το ανοδικό μομέντουμ συντήρησε το χρηματιστήριο της Αθήνας στη σημερινή συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να σπάει το ορόσημο των 1.340 μονάδων και να φτάνει σε νέο υψηλό εννιαετίας. Σε υψηλά επίπεδα ανήλθε ο τζίρος που διαμορφώθηκε στα 85,56 εκατ. ευρώ, ενώ οι αγοραστές διαχύθηκαν κατά μήκος του ταμπλό.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η μετοχή της Viohalco (5,12%) συνεχίζοντας το χθεσινό σερί, αλλά και της Intrakat (4,35%), όπως και της Aegean που πετάει σε νέα υψηλά. Άλμα 1,79% έκανε και η μετοχή της Mytilineos, ενώ κέρδη άνω του 1,10% κατέγραψε και η μετοχή του ΟΠΑΠ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,59%.

Παράλληλα μεγάλη ήταν η άνοδος στις τράπεζες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Με τη στήριξη των τραπεζών (+1,29%), ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,63% στις 1.345,87 μονάδες. Αναλυτικά, η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με άλμα 2,41% στα 6,36 ευρώ, της Alpha Bank με άνοδο 2,16% στα 1,65 ευρώ και της Πειραιώς με +1,85% στα 3,5 ευρώ.

Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα γίνεται πρεμιέρα του πρώτου γύρου των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Entersoft που έκανε χθες το ντεμπούτο. Την Πέμπτη ακολουθούν η Mytilineos και η Τitan, ενώ από την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα και οι τράπεζες. Επίσης, την Πέμπτη η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων δανεισμού στην τελευταία συνεδρίαση πριν το καλοκαίρι. Ο επενδυτικός κόσμος θα ψάξει για ενδείξεις σχετικά με την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας από Σεπτέμβριο. 

Ανεβαίνουν οι ευρωαγορές

Στο μεταξύ, λίγη ώρα πριν τη λήξη των συνεδριάσεων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, με τον επενδυτικό κόσμο να έχει στραμμένο το βλέμμα και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, αλλά και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αύριο, από την οποία αναμένεται νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες βάσης, αφότου τα διατήρησε σταθερά τον προηγούμενο μήνα. Το σερί των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται και στην Ευρώπη, δίνοντας επίσης ώθηση στις αγορές.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,44%. O Dax της Φρανκφούρτης ανεβαίνει οριακά, όπως και ο FTSE MIB του Μιλάνου. Μεγαλύτερα κέρδη της τάξης του 0,19% σημειώνει ο FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ ήπια πτώση έχει ο CAC 40 του Παρισιού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News