Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθειες για συνέχιση του σερί κερδών από τον Dow Jones 

Wall Street: Προσπάθειες για συνέχιση του σερί κερδών από τον Dow Jones 

Με οριακή υποχώρηση άνοιξε σήμερα (25/7) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones προσπαθεί να συνεχίσει το μεγαλύτερο σερί κερδών του σε περισσότερα από έξι χρόνια, ενώ οι επενδυτές στάθμισαν τις τελευταίες εκθέσεις κερδών.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 15,17 μονάδες ή 0,04% στις 35.391,61 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 4,99 μονάδες ή 0,11% στις 4.559,47 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 70,30 μονάδες ή 0,50% στις 14.129,36 μονάδες. 

Η μετοχή της General Motors σημείωσε «βουτιά» άνω του 5% ακόμη και όταν η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις κατευθυντήριες γραμμές για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος. Η General Electric, εν τω μεταξύ, αναρριχήθηκε σχεδόν 5% λόγω των ισχυρότερων από το αναμενόμενο εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα Alphabet και Microsoft έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους μετά το κλείσιμο.

Σχεδόν 130 εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου μέχρι στιγμής. Από αυτά τα ονόματα, περίπου το 79% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet.

Το Dow τη Δευτέρα σημείωσε άνοδο άνω των 183 μονάδων, ή 0,5%, σημειώνοντας την 11η συνεχόμενη νικητήρια συνεδρία. 

Ενώ μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη σεζόν κερδών συνέβαλε στη διατήρηση του ράλι της αγοράς, η Wall Street περιμένει επίσης προσεκτικά την απόφαση πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη. Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, τα στοιχεία για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed δείχνουν μια πιθανότητα 98% αύξησης κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες βάσης. Οι επενδυτές περιμένουν τις δηλώσεις του προέδρου Jerome Powell σχετικά με τις προοπτικές του για την οικονομία καθώς αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό.

«Σαφώς, η αγορά έχει σημαντική δυναμική. … Αλλά πιστεύουμε ότι το θεμελιώδες σκηνικό εξακολουθεί να είναι αρκετά αρνητικό. Οι μετοχές δεν δεσμεύονται από κανένα είδος θεμελιωδών μεγεθών», δήλωσε στο CNBC ο Eric Johnston από τη Cantor Fitzgerald.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΔΝΤ: Ανεβασμένες οι προβλέψεις για τη διεθνή ανάπτυξη – Αυξάνεται το κόστος ζωής

Κίνα: Η εποχή της πολύ υψηλής ανάπτυξης τελείωσε – Τι σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία

Yellen: Κίνδυνος από την επιβράδυνση της Κίνας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News