Business & Finance Παρασκευή 21/07/2023, 17:56
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλές στροφές στο Χρηματιστήριο Αθηνών με οριακή άνοδο

Χαμηλές στροφές στο Χρηματιστήριο Αθηνών με οριακή άνοδο

Σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο έκλεισε ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Αθήνας, με τους αγοραστές να κάνουν διορθωτικές κινήσεις και να αποφεύγουν την ανάληψη επιπλέον ρίσκου. Τα κέρδη της εβδομάδας ξεπέρασαν το 1%, με τον τζίρο όμως να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σήμερα ελαφρώς κάτω από τα 80 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο τέλος μίας άνευρης συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09% στις 1339,18 μονάδες. Οι επιμέρους δείκτες επίσης κατέγραψαν στην πλειονότητά τους μικρές μεταβολές, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να κλείνει τελικά με οριακή πτώση 0,12%.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν η μετοχή της Viohalco και της ΔΕΗ, με κέρδη άνω του 3%, ενώ μικρότερη άνοδο κατέγραψαν η Coca Cola HBC, η Aegean και τα ΕΛΠΕ. Στήριγμα στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έδωσαν και οι Motor Oil, η MIG και η Alpha Bank.

Με τους αγοραστές να έχουν επανατοποθετηθεί και τον γενικό δείκτη να έχει κατοχυρώσει το υψηλό εννιαετίας, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα αποτελέσματα τριμήνου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο πρώτος μεγάλος γύρος ανακοινώσεων.

Επίσης, σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες βάσεις, ενδεχομένως προκαλώντας τριγμούς στην εγχώρια και τις ευρωπαϊκές αγορές. Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που ακολουθεί την ανακοίνωση της απόφασης, ενδέχεται να δοθεί σήμα και για την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας μετά το καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με εξαίρεση τον Dax της Φρανκφούρτης που καταγράφει πτώση άνω του 0,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης άνοδο 0,2%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού +0,48%. Ο FTSE MIB του Μιλάνου ανεβαίνει κατά περίπου 0,1%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει επίσης κέρδη της τάξης του 0,22%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση του χρέους το α΄ τρίμηνο

Οι αναλυτές βλέπουν νωρίτερα μείωση των επιτοκίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News