Business & Finance Παρασκευή 21/07/2023, 10:30
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές – Το βλέμμα σε αποτελέσματα, ισπανικές εκλογές

Χωρίς κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές – Το βλέμμα σε αποτελέσματα, ισπανικές εκλογές

Μεικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» ένα νέο κύμα από εταιρικά αποτελέσματα και περιμένουν τις κρίσιμες εκλογές στην Ισπανία, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,01%, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να χάνει 0,46%, τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,09% και τον CAC 40 στο Παρίσι να κερδίζει 0,11%.

Οι μετοχές της τεχνολογίας υποχωρούν, συνεχίζοντας τη διολίσθηση της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ οι ασφαλιστικές μετοχές σημειώνουν άνοδο.

Οι Ισπανοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για τις κρίσιμες πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να τερματίσουν την τετραετή θητεία του αριστερού πρωθυπουργού Pedro Sanchez και να σηματοδοτήσουν μια στροφή προς τα δεξιά στην έκτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα εταιρικά αποτελέσματα της Παρασκευής περιλαμβάνουν τα μεγέθη της ελβετικής εταιρείας εμπορευμάτων Glencore. Την επόμενη εβδομάδα, η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κορυφώνεται με τις μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης, φαρμακευτικές εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες, ενεργειακούς κολοσσούς και κατασκευαστές αεροσκαφών να δημοσιοποιούν τα μεγέθη τους.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News