Business & Finance Πέμπτη 20/07/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Το πρώτο ράλι εννέα ημερών για τον Dow από το 2017

Wall Street: Το πρώτο ράλι εννέα ημερών για τον Dow από το 2017

Συνέχισε ανοδικά ο Dow Jones για ένατη διαδοχική συνεδρίαση, στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου από την φαρμακοβιομηχανια Johnson & Johnson. Πρόκειται για το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από το 2017. 

Ωστόσο οι δύο άλλοι δείκτες, S&P 500 και Nasdaq υποχώρησαν, δεχόμενοι πιέσεις από τις Netflix και Τesla. 

Ο Dow, ο οποίος είναι λιγότερο εξαρτημένος από τις μετοχές τεχνολογίας, ενισχυθήκε κατά 163,97 μονάδες ή 0,47% κλείνοντας στις 35.225,18 μονάδες. Από την άλλη, ο S&P 500 υποχώρησε 0,68% στις 4.534,87 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υπέστη πτώση 2,05% τερματίζοντας στις 14.063,31 μονάδες.

Η μετοχή της Johnson & Johnson ενισχύθηκε 6% από τη στιγμή που η φαρμακοβιομηχανία αύξησε τις προβλέψεις της για την τρέχουσα οικονομική της χρήση παρουσιάζοντας τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών της Wall Street. Ακόμη ένα όνομα του Dow, η ασφαλιστική εταιρεία Travelers παρουσίασε έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο. 

Ωστόσο, η εικόνα για τα εταιρικά κέρδη είναι μεικτή και αυτό άσκησε πιέσεις στους άλλους δύο δείκτες, S&P 500 και Nasdaq. Η μετοχή της Netflix υποχώρησε περισσότερο από 8% από τη στιγμή που ο γίγαντας streaming ανακοίνωσε έσοδα κατώτερα των προσδοκιών. Οι προσδοκίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές με τη μετοχή της εταιρείας να παρουσιάζει φέτος κέρδη 50%. 

Η μετοχή της Tesla σημείωσε βουτιά 9,7%. Ο διευθύνων σύμβουλος, Έλον Μασκ και άλλα στελέχη δήλωσαν ότι αναμένουν μείωση της παραγωγής στο τρίτο τρίμηνο λόγω προβλημάτων σε ορισμένα εργοστάσια. 

Οι εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, ένα ποσοστό 74% έχουν παρουσιάσει κέρδη και έσοδα καλύτερα των προβλέψεων. Η δυναμική των εταιρικών αποτελεσμάτων έχει δημιουργήσει αισιοδοξία για ομαλή προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News