Business & Finance Πέμπτη 20/07/2023, 18:04
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέο υψηλό εννιαετίας το Χρηματιστήριο – Χαμηλός ο τζίρος

Σε νέο υψηλό εννιαετίας το Χρηματιστήριο – Χαμηλός ο τζίρος

Σε νέα υψηλά εννιαετίας αναρριχήθηκε ξανά το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ανεβαίνει κατά 0,48% στις 1.338,03 μονάδες, με στήριγμα από τις μετοχές της Μυτιληναίος, που για άλλη μία ημέρα υπεραπέδωσε, της Εθνικής, της Motor Oil και του ΟΠΑΠ. Ο τζίρος ήταν αναιμικός και διαμορφώθηκε στα 78,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,57%, καθώς τεράστιο άλμα κατέγραψαν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+1,74%), της Εθνικής (+1,45%), της Motor Oil (+1,40%), του ΟΠΑΠ (+1,35%) και της Jumbo (+1,08%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (-1,23%), της Coca Cola HBC (-1,07%), Aegean Airlines (-0,95%) και της Ελλάκτωρ (-0,75%).

Η μετοχή της Mytilineos βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, καθώς προχθες, η Morgan Stanley έδωσε σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 43 ευρώ, προβλέποντας ουσιαστικά τα περιθώρια ανόδου περίπου στο 30%. Στο θετικό σενάριο, οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου  εκτιμούν ότι η μετοχή της εταιρείας θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 60 ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,56%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,06%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,05%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,55%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank, η οποία σήμερα κατέστη η πρώτη τράπεζα με πλήρη αποδέσμευση από το Δημόσιο, αφού στη γενική συνέλευση των μετόχων αποφασίστηκε η επαναγορά του ποσοστού 1,4% που κατέχει το ΤΧΣ. «Έχει έρθει η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων», δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στην ομιλία του στη γενική συνέλευση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Καραβίας (Eurobank): H ώρα της ανταμοιβής των μετόχων – Μέρισμα 25% των κερδών του 2023

Mytilineos: Με overweight και τιμή-στόχο τα 43 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Morgan Stanley

Ελλάκτωρ: Εξετάζει το σενάριο πώλησης του 25% της Anemos – Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News