Business & Finance Πέμπτη 20/07/2023, 11:53
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ανοδική προσπάθεια με φόντο τις προβλέψεις για εισροές ξένων κεφαλαίων

ΧΑ: Ανοδική προσπάθεια με φόντο τις προβλέψεις για εισροές ξένων κεφαλαίων

Ασθενή ανοδική προσπάθεια κάνει ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, με φόντο την άνευρη συνεδρίαση στην Ευρώπη αλλά και τα θετικά σχόλια ξένων διαχειριστών κεφαλαίων για τις ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα στο Businessweek. Το αμερικανικό περιοδικό μεταφέρει προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση των εισροών ξένων κεφαλαίων στα ελληνικά assets μόλις η Ελλάδα ανακτήσει αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από δύο μεγάλους οίκους, με τον επόμενο στόχο να είναι και η αναβάθμιση του χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, η S&P προχώρησε στην αναβάθμιση του ΟΤΕ σε ΒΒΒ+ από ΒΒΒ. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αναβάθμισης της μητρικής του ομίλου τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom σε BBB+ και στηρίζεται στις προβλέψεις της S&P για εμφάνιση ισχυρών οικονομικών επιδόσεων.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη γενική συνέλευση της Eurobank, τίθεται προς έγκριση στους μετόχους η εξαγορά του 1,4% που κατέχει το ΤΧΣ, ενώ σχεδιάζεται η διανομή μερίσματος το 2024, που θα αφορά το 25% των κερδών της χρήσης του 2023.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,60% στις 1.339 μονάδες, με την αξία συναλλαγών στα 16,54 εκατ. ευρώ. Τα επόμενα σημεία αντίστασης εντοπίζονται στις 1.353 και 1.489 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 0,43% και η Eurobank κατά 0,67%, ενώ η Εθνική χάνει 0,35% και η Πειραιώς εμφανίζεται στάσιμη.

Άνοδο 1,29% σημειώνει η Mytilineos, 1,30% ο ΟΤΕ, 1,49% η Τέρνα Ενεργειακή και 2,86% ο ΑΔΜΗΕ. Κατά 0,55% ενισχύεται ο ΟΠΑΠ.

Συνολικά 53 μετοχές ενισχύονται έναντι 23 που υποχωρούν.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Businessweek: Η Ελλάδα θα είναι πρωτοσέλιδο τον επόμενο χρόνο – Μπαίνει στα ραντάρ των ξένων επενδυτών

Η S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ

Καραβίας (Eurobank): Ήρθε η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων

Μεικτή εικόνες στις ευρωπαϊκές αγορές – Πιέσεις στην τεχνολογία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News