Business & Finance Πέμπτη 20/07/2023, 11:04
ΑΓΟΡΕΣ

Μεικτή εικόνες στις ευρωπαϊκές αγορές – Πιέσεις στην τεχνολογία

Μεικτή εικόνες στις ευρωπαϊκές αγορές – Πιέσεις στην τεχνολογία

Μεικτές τάσεις επικρατούν στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να υποχωρούν, αφότου η Taiwan Semiconductor Manufacturing υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,05%, με τις μετοχές της τεχνολογίας να υποχωρούν περισσότερο και τους κλάδους εξόρυξης και ενέργειας σε θετικό έδαφος.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,08%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,54% και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,14%.

Η ASML Holding οδηγεί το selloff στις ευρωπαϊκές μετοχές τεχνολογίας μετά την προειδοποίηση της TSMC, η οποία δείχνει στους επενδυτές ότι η παγκόσμια ύφεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών μπορεί να συνεχιστεί, παρά την έκρηξη στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Electrolux υποχωρεί, αφότου η σουηδική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών δήλωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει διάφορα  μη βασικά της brands, αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων, καθώς οι ζημιές της συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η μετοχή της EasyJet είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη, έπειτα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο  αλλά και προβλέψεων για ισχυρή ζήτηση έως το τέλος του έτους.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News