Business & Finance Τετάρτη 19/07/2023, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με το βλέμμα σε εταιρικά και Βρετανία

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, σε συνέχεια των κερδών στις ευρωαγορές

Wall Street: Κέρδη με το βλέμμα σε εταιρικά και Βρετανία

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, σε συνέχεια των κερδών στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές καλοδέχθηκαν την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Βρετανία και παραβλέπουντη βουτιά στα κέρδη της Goldman Sachs.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,63% στις 35.170,77 μονάδες, επεκτείνοντας την πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από το Μάρτιο του 2021. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,27% στις 14.398,4 μονάδες, ενώ ο ευρυτερος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,48% στις 4.576,4 μονάδες.

Τα κέρδη της Goldman Sachs υποχώρησαν κατά 58% λόγω της ύφεσης που καταγράφηκε στις επενδύσεις, αλλά και των υποτιμήσεων ακινήτων και της απομείωσης της υπεραξίας στα καταναλωτικά προϊόντα που συνδέονται με την επιχείρηση δανεισμού GreenSky. Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, ένα βασικό μέτρο κερδοφορίας, διολίσθησε στο 4% το τρίμηνο, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα κέρδη της επενδυτικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στο 1,07 δισ. δολάρια ή 3,08 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,79 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 3,16 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Goldman Sachs το ίδιο διάστημα υποχώρησαν στα 10,9 δισ. δολάρια από τα 11,86 δισ. δολάρια του β’ τριμήνου 2022, ωστόσο ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που περίμεναν έσοδα ύψους 10,61 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 0,5%.

 Σήμερα, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των Netflix, Tesla, IBM και United Airlines. Γενικά, η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου είχε μία δυναμική έναρξη, με τις εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα να έχουν ξεπεράσει σε ποσοστό 78% τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet. 

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση τον Ιούνιο, μετά το άλμα του Μαΐου, ενώ υποχώρηση εμφάνισαν και οι οικοδομικές άδειες. Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν βουτιά 8% τον Ιούνιο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,434 εκατ. έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 9,3%. Το Μάιο η αύξηση ήταν της τάξης του 21,7%. Εν τω μεταξύ, οι νέες οικοδομικές άδειες υποχώρησαν 3,7% σε μηνιαία βάση, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,44 εκατ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News