Business & Finance Τετάρτη 19/07/2023, 11:23
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνέχεια στην άνοδο – Οδηγός ξανά η Mytilineos

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών και σήμερα στο του Χρηματιστήριο Αθηνών

ΧΑ: Συνέχεια στην άνοδο – Οδηγός ξανά η Mytilineos

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδική κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραποδίδουν οι τίτλοι της Μυτιληναίος, της Ελλάκτωρ και της Πειραιώς.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.326,2 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,79% με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 29 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+3,07%), της Ελλάκτωρ (+2,61%), της Πειραιώς (+1,70%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,24%) και της Alpha Bank (+1,09%). Αντιθέτως, μικρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,22%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,14%) και της Τιτάν (-0,11%). Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων με περίπου 2,5%, των Πρώτων Υλών με πάνω από 1% και των Τραπεζών περίπου 1%.

Στο επίκεντρο και πάλι η μετοχή του Μυτιληναίου που διαπραγματεύεται σε νέα ιστορικά υψηλά περίπουστα 35,60 ευρώ, ενώ συνολικά κερδίζει 75,3% από την αρχή του έτους. Χθες, η Morgan Stanley ‘εδωσε σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 43 ευρώ για τη Mytilineos, προβλέποντας ουσιαστικά τα περιθώρια ανόδου περίπου στο 30%. Στο θετικό σενάριο, οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου  εκτιμούν ότι η μετοχή της εταιρείας θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 60 ευρώ.

Τα βλέμματα της αγοράς είναι στραμμένα και στην επανέκδοση 5ετούς ομολόγου, μέσω δημοπρασίας, στην οποία προχωρά σήμερα ο ΟΔΔΗΧ. 

Την ίδια ώρα, ανοδικές τάσεις σημειώνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το κλίμα να είναι εμφανώς πιο αισιόδοξο μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού στη Βρετανία.

Ο πληθωρισμός στη χώρα υποχώρησε στο 7,9% τον Ιούνιο, παραμένοντας μεν σε υψηλότατο επίπεδο, αλλά εμφανίζοντας μεγαλύτερη αποκλιμάκωση από το προσδοκώμενο. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,1%, έναντι του 0,4% που περίμενε η αγορά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News