Business & Finance Τετάρτη 19/07/2023, 11:10
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την πτώση του πληθωρισμού στη Βρετανία

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την πτώση του πληθωρισμού στη Βρετανία

Ισχυρές ανοδικές τάσεις σημειώνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το κλίμα να είναι εμφανώς πιο αισιόδοξο μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού στη Βρετανία.

Ο πληθωρισμός στη χώρα υποχώρησε στο 7,9% τον Ιούνιο, παραμένοντας μεν σε υψηλότατο επίπεδο, αλλά εμφανίζοντας μεγαλύτερη αποκλιμάκωση από το προσδοκώμενο. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,1%, έναντι του 0,4% που περίμενε η αγορά.

Ο δομικός πληθωρισμός, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, διαμορφώθηκε στο 6,9%, υποχωρώντας από το υψηλό 31 ετών του 7,1% που είχε σημειωθεί τον Μάιο.

Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές των βρετανικών εταιρειών καταγράφουν ισχυρά κέρδη, με τον FTSE 100 να ανεβαίνει αυτή την ώρα κατά περίπου 1,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει ηπιότερα κέρδη της τάξης του 0,2%, ενω άνοδο κατά τουλάχιστον 0,1% καταγράφει ο Dax της Φρανκφκούρτης. Ο Cac 40 του Παρισιού ανεβαίνει κατά περίπου 0,4%, ενώ σχεδόν αμετάβλητος παραμένει ο FTSE MIB του Μιλάνου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Μεγαλύτερη των προβλέψεων πτώση του πληθωρισμού στο 7,9%

Βρετανία: Οι εταιρείες τροφίμων ρίχνουν τις τιμές μετά από 3 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News