Business & Finance Τρίτη 18/07/2023, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα στην ΕΚΤ και τις τράπεζες

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς η νέα δέσμη εταιρικών αποτελεσμάτων ήταν κατώτερη των εκτιμήσεων

Wall Street: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα στην ΕΚΤ και τις τράπεζες

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς η νέα δέσμη εταιρικών αποτελεσμάτων ήταν κατώτερη των εκτιμήσεων, ενώ οι traders έχουν προεξοφλήσει μια επιτοκιακή αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης την ερχόμενη εβδομάδα.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 34.787,27 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,18% στις 4.531,3 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,18% και διαμορφώνεται στις 14.220 μονάδες.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Bank of America κατέγραψε κέρδη-έκπληξη, ενώ η Morgan Stanley υπέστη επιβράδυνση στον τομέα των συναλλαγών και της επενδυτικής τραπεζικής.

Παράλληλα, τα σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού και η βελτίωση της οικονομικής εικόνας οδήγησαν τους συναλλασσόμενους να μειώσουν τα στοιχήματα σχετικά με το πόσο ψηλά θα φτάσει το επιτόκιο αναφοράς της μίας ημέρας στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι τριμηνιαίες προβλέψεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής έδειξαν μια μέση προσδοκία για δύο ακόμη αυξήσεις κατά ένα τέταρτο της μονάδας φέτος, προκειμένου ο ρυθμός πληθωρισμού να ευθυγραμμιστεί με τον στόχο της Fed. 

Πάντως, στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιούνιο, με ρυθμό κατώτερο των προβλέψεων. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και του φυσικού αερίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% κατά τη διάρκεια του μήνα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Morgan Stanley: Πτώση κερδοφορίας το β΄τρίμηνο – Υποτονική η επιχειρηματική δραστηριότητα

BofA: Πάνω από τις προσδοκίες τα κέρδη το β’ τρίμηνο – Ώθηση από τα υψηλά επιτόκια

Wall Street: Έκτη ημέρα κερδών για τον Dow – Στο υψηλότερο επίπεδο του 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News