Business & Finance Τρίτη 18/07/2023, 11:12
ΑΓΟΡΕΣ

Αναζήτηση προσήμου στις ευρωαγορές – Ανεβαίνουν οι ελβετικές μετοχές

Αναζήτηση προσήμου στις ευρωαγορές – Ανεβαίνουν οι ελβετικές μετοχές

Σε αναζήτηση προσήμου βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς δέχονται πιέσεις από τις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών. 

Ωστόσο, εξαιρετικές επιδόσεις καταγράφουν σήμερα οι μετοχές των ελβετικών επιχειρήσεων, αφότου η φαρμακοβιομηχανία Novartis αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τους ισολογισμούς φέτος. Η νέα πρόβλεψη, που έδωσε ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βασίζεται στα πολύ υψηλότερα έσοδα από το προσδοκώμενο που κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι το δ.σ. της εταιρείας ενέκρινε την απόσχιση και την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Sandoz, του τμήματος που δραστηριοποιείται στα γενόσημα.

Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι σχεδόν αμετάβλητος με ήπιες ανοδικές τάσεις. Την ίδια στιγμή, ο Dax της Φρανκφούρτης καταγράφει ήπια πτώση της τάξης του 0,16%, ενώ αντίστοιχες απώλειες σημειώνει ο FTSE MIB του Μιλάνου. Ανοδικές τάσεις περίπου 0,14% ακολουθεί ο FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού ανεβαίνει μόνο οριακά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

EIU: Συνεχίζονται οι απειλές για την Ευρωζώνη – Χαμηλή ανάπτυξη φέτος

Κίνα: Έχει κατεβάσει ταχύτητα «εργοστάσιο του κόσμου»; Οι δύο πλευρές

Παγκόσμια Τράπεζα: Με πολύ χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης οι μεγάλες οικονομίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News