Business & Finance Δευτέρα 17/07/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έκτη ημέρα κερδών για τον Dow – Στο υψηλότερο επίπεδο του 2023

Wall Street: Έκτη ημέρα κερδών για τον Dow – Στο υψηλότερο επίπεδο του 2023

Με άνοδο έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη. 

 Ο Dow Jones ενισχύθηκε 76,32 μονάδες ή 0,22% κλείνοντας στις 34.585,35 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο στη διάρκεια του 2023. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,39% στις 4.522,79 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 14.244,95 μονάδες με άνοδο 0,93%. 

Οι μετοχές των κορυφαίων τεχνολογικών Apple και Tesla ενισχύθηκαν κατά 1,7% και 3,2% αντίστοιχα. Με κέρδη 2,4% έκλεισε και η μετοχή της JPMorgan Chase & Co. 

H περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου ξεκίνησε την Παρασκευή με τις κορυφαίες τράπεζες των ΗΠΑ JPMorgan και Wells Fargo. Αυτή την εβδομάδα θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των Bank of America, Morgan Stanley και Goldman Sachs. Eπίσης αναμένοναι και τα αποτελέσματα των United Airlines, Las Vegas Sands και των τεχνολογικών γιγάντων Tesla και Netflix. 

H Wall Street αναμένει χαμηλότερα κέρδη με τους αναλυτές να προβλέπουν πτώση 7% για την κερδοφορία των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της FactSet. 

Η προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, με τους συναλλασσομένους να δίδουν ένα ποσοστό 97% σε νέα αύξηση των επιτοκίων, μετά την παύση του Ιουνίου. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 2,3% στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το Μάρτιο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύηθηκαν κατά 2,4% και 3,3% αντίστοιχα. 

«Πιστεύω ότι η αγορά βιώνει υπερβολική ευφορία από τα στοιχεία για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και το σενάριο της ομαλής προσγείωσης της αμερικανικής οικονομίας που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Εδώ και πολύ καιρό έπαιζε το σενάριο της ύφεσης, όμως τελικά αποδεικνύεται ότι η οικονομία είναι πιο ανθεκτική και ότι μάλλον πάμε σε ανάκαμψη», ανέφερε ο Ed Yardeni, πρόεδρος της Yardeni Research. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News