Business & Finance Δευτέρα 17/07/2023, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Φρένο στο ράλι μετά τα στοιχεία για την Κίνα

Wall Street: Φρένο στο ράλι μετά τα στοιχεία για την Κίνα

Ηπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς το θετικό κλίμα της περασμένης εβδομάδας επιβάρυναν σήμερα τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της Κίνας αναπτύχθηκε με χαμηλότερο ρυθμό από τις προβλέψεις το δεύτερο τρίμηνο, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στους κινδυνους για την παγκόσμια οικονομία, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κινεζική κατανάλωση

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται μόλις κατά 0,03% στις 34.520,5 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,11% στις 4.510,22 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,4% στις 14.170,34 μονάδες.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς η ζήτηση για εξαγωγές παρέμεινε αδύναμη και η πτώση των τιμών των ακινήτων έπληξε την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Πάντως, η οικονομία επιταχύνθηκε σε σχέση με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 4,5% που είχε εμφανίσει τους πρώτους τρεις μήνες του 2023. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο 7,3%.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, όπως οι Tesla, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Netflix και Bank of America. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το γενικευμένο ράλι επέστρεψε – Μοιάζει με συνωστισμό σε καζίνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News