Business & Finance Δευτέρα 17/07/2023, 11:22
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Στο κόκκινο υπό το βάρος διεθνών πιέσεων και της Coca Cola

Μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

ΧΑ: Στο κόκκινο υπό το βάρος διεθνών πιέσεων και της Coca Cola

Μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. Παράλληλα, επιβαρυντικά λειτουργεί η ισχυρή πτώση της Coca Cola εν μέσω των εκτιμήσεων για πτώση των πωλήσεων προϊόντων της που εμπεριέχουν υποκατάστατα ζάχαρης. Γεγονός είναι ότι η ανοδική πορεία παραμένει αδιαπραγμάτευτη από τους αναλυτές, ενώ οι όποιες κατοχυρώσεις κερδών εντέλει απορροφώνται από την αγορά.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.320,36 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40% με την αξία των συναλλαγών στα 8,6 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται με οριακή άνοδο 0,01% στις 1.090,5 μονάδες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean (+3,01%), της Ελλάκτωρ (+1,00%) και της Εθνικής (+0,52%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-3,36%), της Viohalco (-0,86%) και της Πειραιώς (-0,76%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,20%) και των Κατασκευών (+0,17%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-3,29%) και του Πετρελαίου (-0,98%).

Την ίδια ώρα, πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ανάπτυξη 6,3% στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δηλαδή χαμηλότερη των προσδοκιών, το οποίο και επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα. Παρότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας επιταχύνθηκε σε σχέση με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 4,5% που είχε εμφανίσει τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάπτυξη 7,3% για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έχασαν το μομέντουμ οι ευρωαγορές – Με απώλειες ξεκινά η εβδομάδα

Δημοσκόπηση Bloomberg: Στο 4% θα φτάσει το επιτόκιο της ΕΚΤ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News