Business & Finance Δευτέρα 17/07/2023, 10:43
ΑΓΟΡΕΣ

Έχασαν το μομέντουμ οι ευρωαγορές – Με απώλειες ξεκινά η εβδομάδα

Έχασαν το μομέντουμ οι ευρωαγορές – Με απώλειες ξεκινά η εβδομάδα

Χάθηκε το μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν σήμερα λίγο μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων ήπιες πτωτικές τάσεις. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ανάπτυξη 6,3% στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δηλαδή χαμηλότερη των προσδοκιών, το οποίο και επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα.

Παρότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας επιταχύνθηκε σε σχέση με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 4,5% που είχε εμφανίσει τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάπτυξη 7,3% για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Παράλληλα, όμως, φαίνεται πως σταδιακά χάνεται ο ενθουσιασμός για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Ειδικότερα, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα που έδειχναν περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον Ιούνιο έσπειραν ελπίδες για παύση στην πολιτική σύσφιγξης, δίνοντας ώθηση στα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά χρηματιστήρια. Ωστόσο, η δυναμική αυτή δεν μεταφέρθηκε και στην νέα εβδομάδα.

Αυτή την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση της τάξης του 0,32%. Ο Dax της Φρανκφούρτης σημειώνει πτώση 0,18% και ο Cac 40 του Παρισιού επίσης διολισθαίνει κατά τουλάχιστον 0,62%. Ο FTSE MIB του Μιλάνου είναι σχεδόν αμετάβλητος με πτωτικές τάσεις, όπως αντίστοιχα και ο FTSE 100 του Λονδίνου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Ανάπτυξη 6,3% στο β΄ τρίμηνο – Χαμηλότερη των προβλέψεων

ΗΠΑ: Στο 3% ο πληθωρισμός – Μεγαλύτερη των προβλέψεων η πτώση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News