Business & Finance Παρασκευή 14/07/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Mε άνοδο 100 μονάδων ο Dow – H καλύτερη εβδομάδα από το Μάρτιο

Wall Street: Mε άνοδο 100 μονάδων ο Dow – H καλύτερη εβδομάδα από το Μάρτιο

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, παρότι ενδοσυνεδριακά οι δείκτες άγγιξαν υψηλά άνω του ενός έτους. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα ορισμένων μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων άνοιξαν δυναμικά την αυλαία των εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 113,89 μονάδες ή 0,33% κλείνοντας στις 34.509,03 μονάδες και σηματοδοτώντας την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,10% στις 4.505,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,18% στις 14.113,70 μονάδες. Και ο S&P 500 και ο Nasdaq άγγιξαν ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.  

Σε εβδομαδιαία βάση και οι τρεις δείκτες παρουσίασαν κέρδη. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,3%, στην καλύτερη επίδοση από το Μάρτιο, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,4%, ενώ ο Nasdaq 3,3%. 

Οι αγορές βρέθηκαν σε ευφορία αυτή την εβδομάδα μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου αποκλιμάκωση. 

Η μετοχή της UnitedHealth ενισχύθηκε 7% από τη στιγμή που ο ασφαλιστικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα του αναμενομένου. Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης ανοδικά και τις προβλέψεις της για ολόκληρη την οικονομική της χρήση. 

Η μετοχή της JPMorgan Chase σημείωσε άνοδο 0,6% καθώς τα κέρδη δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι επιτοκιακές αυξήσεις αύξησαν τα έντοκα έσοδά της, ενώ η Wells Fargo υποχώρησε 0,3% παρότι ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα. 

«Αυτό που αποκομίσαμε από τα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών, ειδικά από τη JPMorgan, είναι ότι παραμένουν ανθεκτικές», ανέφερε ο Σκοτ Λάντνερ, επικεφαλής επενδύσεων της Horizon Investments. 

O πήχης των προσδοκιών πάντως για αυτή τη σεζόν αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου δεν είναι και πάρα πολύ ψηλά, με αναλυτές να προβλέπουν μείωση των κερδών των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 κατά 7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη FactSet. Εάν οι προβλέψεις επαληθευτούν, τότε θα αποτελέσει την χειρότερη σεζόν αποτελεσμάτων από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν ο S&P 500 είχε υποχωρήσει 31,6%. 

 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News