Business & Finance Παρασκευή 14/07/2023, 11:25
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συντήρηση δυνάμεων και μικρό προβάδισμα αγοραστών

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου

ΧΑ: Συντήρηση δυνάμεων και μικρό προβάδισμα αγοραστών

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από ένα νευρικό άνοιγμα, εν μέσω μεικτών τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.326,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,42% και με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 17 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,64% στις 1.091,97 μονάδες.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ήπια διόρθωση, αναλυτές επισημαίνουν ότι μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις που καταγράφει το ΧΑ, το stock picking είναι η προτιμώμενη στρατηγική προς το παρόν, ενόψει και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,11%), της Alpha Bank (+1,00%), της Πειραιώς (+0,89%), του ΟΠΑΠ (+0,62%) και του ΟΤΕ (+0,61%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,89%), της Σαράντης (-0,65%) και της Lamda (-0,55%).

Πάντως, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, μόλις το 14% των Ελλήνων θέλει να παίρνει «ρίσκα» στο χρηματιστήριο, έναντι του 63% που τα αποφεύγει ως αποτέλεσμα της δεκαετίας της κρίσης και της σημερινής κατάστασης της οικονομίας. 

Την ίδια ώρα, μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία όμως αναμένεται και πάλι να ολοκληρώσουν την καλύτερη εβδομάδα του τελευταίου τριμήνου.

Η περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, η οποία ήταν και μεγαλύτερη από το προσδοκώμενο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν μέσα στην εβδομάδα, έδωσε ελπίδες ότι η Fed θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια μέσα στους επόμενους μήνες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan: To ράλι των ομολόγων μόλις τώρα ξεκινά

Focus Bari: Αποφεύγουν τα ρίσκα στο χρηματιστήριο οι Έλληνες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News