Business & Finance Παρασκευή 14/07/2023, 10:38
ΑΓΟΡΕΣ

Διόρθωση στις ευρωαγορές – Οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα τριμήνου

Διόρθωση στις ευρωαγορές – Οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα τριμήνου

Μικρές απώλειες εμφανίζουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία όμως αναμένεται και πάλι να ολοκληρώσουν την καλύτερη εβδομάδα του τελευταίου τριμήνου.

Συνολικά και παρά τη σημερινή διόρθωση, το κλίμα στις ευρωαγορές είναι αισιόδοξο, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πλησιάζει το τέλος του κύκλου σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής. Επίσης, ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, τα οποία και αναμένεται να ευνοηθούν από την πτώση του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, η περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, η οποία ήταν και μεγαλύτερη από το προσδοκώμενο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν μέσα στην εβδομάδα, έδωσε ελπίδες ότι η Fed θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι σχεδόν αμετάβλητος με πτωτικές τάσεις. Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και ο DAX της Φρανκφούρτης, όπως και ο FTSE 100 του Λονδίνου και ο FTSE MIB του Μιλάνου. Ανοδικά, με κέρδη της τάξης του 0,17% κινείται ο CAC 40 του Παρισιού.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο 3% ο πληθωρισμός – Μεγαλύτερη των προβλέψεων η πτώση

Ο πληθωρισμός τελείωσε, λέει ο Steve Hanke – Διαφωνούν Krugman και El-Erian

Ευρώπη: Επιπλέον απειλή για τις τιμές τροφίμων η ξηρασία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News