Business & Finance Πέμπτη 13/07/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέο υψηλό έτους για τους S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Νέο υψηλό έτους για τους S&P 500 και Nasdaq

Mε άνοδο έκλεισε και τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street μετά και τα νέα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού που έδειξαν αποθέρμανση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Ο S&P 500 έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια έτους. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,85% στις 4.510,04 μονάδες, με «όχημα» τα κέρδη του κλάδου τεχνολογίας, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 47,71 μονάδων ή 0,14% στις 34.395,14 μονάδες. O Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,58% στις 14.138,57 μονάδες. Πρόκειται για την τέταρτη ανοδική συνεδρίαση και για τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες.

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάζει άνοδο άνω του 3% από το Μάρτιο του 2022 όταν η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκιά της. 

Η Amazon.com άγγιξε υψηλό 10μήνου αφότου ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ στη διάρκεια των πωλήσεων της Prime Day. Ο μητρικός όμιλος της Google, Alphabet, σημείωσε ράλι 4,5%. 

Η μετοχή στον χώρο της κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks ενισχύθηκε 2,8% ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Τετάρτης. Αντίστοιχα, οι μετοχές των MGM Resorts και Alphabet σημείωσαν άνοδο 5,1% και 4,3% αντίστοιχα. 

Σε ανοδική τροχιά και οι μετοχές των τραπεζών, εν αναμονή των αυριανώ αποτελεσμάτων από JPMorgan Chase & Co, Citigroup και Wells Fargo & Co. 

Ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε λιγότερο του αναμενομένου τον Ιούνιο, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία που πυροδότησαν μία ημέρα νωρίτερα τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή. Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,1% τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση, τη στιγμή που οικονομολόγοι περίμεναν άνοδο 0,2%. 

«Τα νέα στοιχεδία επιβεβαιώνουν την τάση αποθέρμανσης του πληθωρισμού, όμως τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ήρθαν να υπενθυμίσουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή», αναφέρει ο Mike Loewengart, επικεφαλής του τμήματος χαρτοφυλακίων της Morgan Stanley Global Investment Office.

«Το σκηνικό προς το παρόν διαμορφώνεται ως εξής: Η Fed εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της αύξησης των επιτοκίων για λίγο ακόμη διάστημα και οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στους εταιρικούς ισολογισμούς, καθώς αρχίζει η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου». 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News