Business & Finance Πέμπτη 13/07/2023, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα κέρδη στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επεκτείνει τα κέρδη του για τέταρτη μέρα μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Νέα κέρδη στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επεκτείνει τα κέρδη του για τέταρτη μέρα μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δίνουν «αέρα στα πανιά» όσων περιμένουν ότι η Fed πλησιάζει στην κορύφωση της νομισματικής σύσφιγξης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 105 μονάδες ή 0,31%, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,54%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,92%.
Των κερδών ηγούνται οι τεχνολογικές μετοχές με την Amazon να διαπραγματεύεται σε υψηλό 10 μηνών μετά την ανακοίνωση για ρεκόλ πωλήσεων στην Amazon Prime Day.

«O αποπληθωρισμός βρίσκεται σε πλήρη ισχύ», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. «Φαίνεται ότι ο πληθωρισμός μειώνεται σε όλους τους τομείς και παρόλο που η Fed εξακολουθεί να είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια ξανά στο τέλος του μήνα, υπάρχει μια πολύ ισχυρή πιθανότητα να έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων για φέτος».

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές περιμένουν τα αποτελέσματα τριμήνου των JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. και Wells Fargo & Co., που θα ανακοινωθούν αύριο, ενώ θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα δεικτοβαρείς βιομηχανίες.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η Delta Air Lines Inc. αναμένει περισσότερα έσοδα αυτό το τρίμηνο από ό,τι περίμενε η Wall Street, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα από τα προβλεπόμενα αποτελέσματα για τους τρεις προηγούμενους μήνες. Η PepsiCo Inc. αύξησε για άλλη μια φορά τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της μετά από ένα ισχυρό τρίμηνο. Η Exxon Mobil Corp. συμφώνησε να αποκτήσει την Denbury Inc. έναντι 4,9 δισ. δολαρίων, στη μεγαλύτερη εξαγορά της εδώ και έξι χρόνια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο πληθωρισμός τελείωσε, λέει ο Steve Hanke – Διαφωνούν Krugman και El-Erian

ΗΠΑ: Στο 3% ο πληθωρισμός – Μεγαλύτερη των προβλέψεων η πτώση

ΗΠΑ: Επιβράδυνση των τιμών χονδρικής σε χαμηλό σχεδόν 3 ετών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News