Business & Finance Πέμπτη 13/07/2023, 11:33
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συντήρηση δυνάμεων χωρίς κατεύθυνση

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συντήρηση δυνάμεων χωρίς κατεύθυνση

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω συγκρατημένης ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.324,13 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,04% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο τραπεζικός δείκτης κινείται με μικρή άνοδο 0,13%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων με άνω του 1% και της Υγείας ,με 0,7%. Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν ο δείκτης των Κατασκευών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+1,56%), της Jumbo (+1,24%), της ΕΥΔΑΠ (+0,86%) και της Viohalco (+0,85%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-0,76%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,56%).

Η εγχώρια ανοδική τάση παραμένει σταθερή με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει ήδη τον επόμενο στόχο, το υψηλό των 1.350 μονάδων που είχε να σημειωθεί από τον Απρίλιο του 2014. Ωστόσο, οι αναλυτές αναφέρουν ότι θα χρειαστούν περισσότερα καύσιμα για να κατακτηθεί και αυτό το υψηλό 9ετίας. Εξάλλου, θετικά λειτουργεί το κλίμα στην αγορά ομολόγων, στην οποία επικράτησε αισιοδοξία μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που έδειξαν νέα επιβράδυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο, αφήνοντας ελπίδες ότι πλησιάζει το τέλος της νομισματικής σύσφιγξης.

Ανοδική τάση παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων, εμφανίζοντας όμως μικρά μόνον κέρδη. Παρά την αισιοδοξία από την ΗΠΑ, το κλίμα επιβαρύνεται από τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας, τα οποία δημοσιεύθηκαν νωρίτερα και έδειχναν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών στις εξαγωγές. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News