Business & Finance Τρίτη 11/07/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος 300 μονάδων για τον Dow – To βλέμμα στον πληθωρισμό

Wall Street: Άνοδος 300 μονάδων για τον Dow – To βλέμμα στον πληθωρισμό

Ανοδικά έκλεισε και σήμερα η Wall Street παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται αύριο Τετάρτη. 

O Dow Jones ενισχύηθηκε 317,02 μονάδες ή 0,93% κλείνοντας στις 34.261,42 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,67% στις 4.439,26 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 13.760,70 μονάδες με άνοδο 0,55%. 

Η μετοχή της Salesforce ενισχύθηκε 4% από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις τιμές της τον Αύγουστο. Σε άνοδο άνω του 10% και η μετοχή της Activision Blizzard καθώς δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου να σταματήσει η εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών από την Microsoft. Η απόφαση σημαίνει ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται τώρα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα δημοσιοποιηθεί αύριο Τετάρτη και μία ημέρα μετά ο δείκτης τιμών παραγωγού. Τα στοιχεία θα δείξουν εάν η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού θα συνεχιστεί, δίδοντας την κατεύθυνση για την περαιτέρω πορεία των επιτοκίων. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε poll του Dow Jones περιμένουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί στο 3,1% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση. 

Οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Φέντεραλ Ριζέρβ στη συνεδρίαση στις 25-26 Ιουλίου. Ωστόσο, αβέβαιη είναι η κίνηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο.

«Πιστεύω ότι τα αυριανά στοιχεία θα δώσουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού. Όμως, και τα στοιχεία αυτά δεν θα είναι επαρκή για την Fed, εφόσον υπάρχουν ανησυχίες για ένα σπιράλ μισθολογικών αυξήσεων. Πιστεύω ότι θα πάμε σε ύφεση, επειδή η Φέντεραλ Ριζέρβ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έως ότου δει την αγορά εργασίας να παρουσιάζει ρωγμές και ο ρυθμός αύξησης των μισθών υποχωρήσει κάτω από το 4%», αναφέρει ο Brent Schutte, επικεφαλής επενδύσεων της Northwestern Mutual Wealth Management Company. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News