Business & Finance Τρίτη 11/07/2023, 20:11
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Mε άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης εν μέσω προσδοκιών ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ πλησιάζει στο τέλος του σημερινού κύκλου αύξησης των επιτοκίων αλλά και καθώς η Κίνα συνεχίζει τα μέτρα στήριξης για να στηρίξει το προβληματικό real estate. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,7%, καταγράφοντας άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Οι ιρλανδικές μετοχές ενισχύθηκαν 2,1%, καθοδηγώντας την άνοδο μεταξύ των περιφερειακών αγορών. 

Οι ιρλανδικές μετοχές δέχθηκαν στήριγμα από τα κέρδη της SKingspan, της τάξης του 16%, από τη στιγμή που προέβλεψε κέρδη ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Βοήθησε επίσης και τον επιμέρους ευρωπαϊκό δείκτη κατασκευών να ενισχυθεί 2,4%. 

Από τους κλάδους, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασε αυτός της εξόρυξης μετάλλων, με κέρδη 1,8% καθώς αυξήθηκαν οι τιμές μετάλλων χάρη στα μέτρα του Πεκίνου να στηρίξουν την αγορά ακινήτων. Η Κίνα παρατείνει έως τα τέλη του 2024 ορισμένες πολιτικές για να προσφέρει στήριξη στην αγορά ακικνήτων. 

Οι εκτεθειμένες στην κινεζική αγορά μετοχές πολυτελών ειδών, όπως LVMH, Ηermes και Richemont ενισχύθηκαν μεταξύ 2% και 2,3%, ενώ οι βιομηχανικές μετοχές που επίσης είναι ευαίσθητες στην Κίνα ενισχύθηκαν 1%. 

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX έκλεισε με κέρδη 0,75% στις 15.790 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 πρωταγωνίστησε με άνοδο 1,07% κλείνοντας στις 7.220 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1% ολοκληρώνοντας στις 7.282 μονάδες.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,7% στις 28.061 μονάδες, όπως και ο IBEX 35 στην Ισπανία που έκλεισε με κέρδη 0,85% στις 9.331 μονάδες.

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News