Business & Finance Τρίτη 11/07/2023, 19:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μικρές μεταβολές εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ομόλογα: Μικρές μεταβολές εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Μικρές ανοδικές πιέσεις ασκήθηκαν και σήμερα στις ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ καθώς οι επενδυτές δεν έκαναν μεγάλα ανοίγματα εν αναμονή των αυριανών στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για το μήνα Ιούνιο, τα οποία θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα για την επόμενη κίνηση της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 2,64% με οριακή άνοδο μίας μονάδας. Την προηγούμενη εβδομάδα ενισχύθηκε 24 μονάδες βάσης και άγγιξε υψηλό τεσσάρων μηνών στη συνεδρίαση της Δευτέρας, στο 2,67%. Στη διετία, η απόδοση ενισχύθηκε 2,5 μονάδες βάσης στο 3,35%, αφού άγγιξε υψηλό 15ετίας στο 3,39% την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στην Ευρωζώνη, τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου επιδείνωση τον Ιούλιο στη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, παρότι δεν είχαν και μεγάλο αντίκτυπο στις τιμές των κρατικών ομολόγων. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στο 4,40% με το spread έναντι των γερμανικών να διευρύνεται ελαφρώς στις 174,5 μονάδες βάσης. Χωρίς αξιοσημείωτη αλλαγή και οι αποδόσεις στην ελληνική αγορά, με το κόστος δανεισμού στη 10ετία στο 4,02% και στην πενταετία στο 3,68%. 

 

 

moneyreview.gr

 
  
   
 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News