Business & Finance Τρίτη 11/07/2023, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στάση αναμονής πριν τον πληθωρισμό

Wall Street: Στάση αναμονής πριν τον πληθωρισμό

Με επιφυλακτικότητα και μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, μια μέρα πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, ενώ οι επενδυτές αναμένουν μια επιβράδυνση στην αύξηση των τιμών που θα μπορούσε να οδηγήσει νωρίτερα στο τέλος του κύκλου νομισματικής σύσφιγξης.

Μετά τη χθεσινή προσπάθεια ανάκαμψης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,36% ή 120 μονάδες στις 34.065, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,12% στις 12.665 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,1% στις 4.414,5 μονάδες.

Τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, ενώ θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού. 

Ο Τομ Λι της Fundstrat βλέπει τον πληθωρισμό να υποχωρεί περισσότερο απ΄ό,τι αναμένεται, γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ράλι. 

Την ίδια στιγμή, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τα εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, αρχής γινομένης των κορυφαίων χρηματοοικονομικών ομίλων BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup.

«Προβλέπω ότι θα είναι μια πιο ήσυχη ημέρα», δήλωσε ο Alex Coffey, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής συναλλαγών της TD Ameritrade. «Βρισκόμαστε σε αυτό το σταυροδρόμι, όπως φαίνεται, όπου εξακολουθούμε να έχουμε τη Fed να πολεμά τον πληθωρισμό, ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια συγκράτησης. Θα ακολουθήσει ένας από τους δύο τρόπους – είτε θα συνεχίσουμε σε αυτή την ήπια προσγείωση και όλα θα πάνε καλά, είτε όχι, και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα να δείχνουν σημάδια επιδείνωσης».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News