Business & Finance Δευτέρα 10/07/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αντίδραση πριν από πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα

Ηπια ανοδική αντίδραση τη Δευτέρα στη Wall Street, μετά την τριήμερη πτώση

Wall Street: Αντίδραση πριν από πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street άνοιξαν ελαφρώς υψηλότερα τη Δευτέρα, μετά την τριήμερη πτώση, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί εν όψει των σημαντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για μια διαφαινόμενη οικονομική επιβράδυνση. Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,63% ή 212 μονάδες στις 33.947,29 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται μόλις κατά 0,01% στις 13.660 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κινείται θετικά κατά 0,23% στις 4.408,7 μονάδες. 

Η δυναμική έχει επιβραδυνθεί από τότε που η αγορά σημείωσε ένα ισχυρό ράλι στο πρώτο εξάμηνο, καθώς επανήλθε η ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι πολλές σκιές της οικονομίας στα εταιρικά κέρδη. 

Την Τετάρτη αναμένεται η έκθεση για τον δείκτη τιμών του καταναλωτή, η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Magnificent 7: Οι hot μετοχές που έχουν κεφαλαιοποίηση 3 φορές το ΑΕΠ της Γερμανίας

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News