Business & Finance Δευτέρα 10/07/2023, 10:53
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο κόκκινο με το βλέμμα σε Κίνα και ΗΠΑ

Στο κόκκινο διαπραγματεύονται και σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστηρια, μετά τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο κόκκινο με το βλέμμα σε Κίνα και ΗΠΑ

Στο κόκκινο διαπραγματεύονται και σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστηρια, μετά τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη και την Πέμπτη και τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα, οι επενδυτές ανησυχούν για την οικονομία της Κίνας μετά τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας.

Η περασμένη εβδομάδα έκλεισε με ισχυρές απώλειες, καθώς οι δηλώσεις των «γερακιών» των κεντρικών τραπεζών σε συνδυασμό με τα τα στοιχεία που δείχνουν ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας, αναζωπύρωσαν τους φόβους ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για περισσότερο διάστημα.

Το κλίμα στις ασιατικές αγορές ήταν υποτονικό μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εργοστασιακές τιμές της Κίνας μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων επτάμισι ετών τον Ιούνιο, ενώ ο πληθωρισμός για τους καταναλωτές ήταν ο βραδύτερος από το 2021.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,22%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,17%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,09%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακά κέρδη 0,02%.

Μικρή πτώση κατέγραφε η μετοχή της Kering μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι η μητρική της Gucci κατέβαλε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ (3,83 δισεκατομμύρια δολάρια) για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας αρωμάτων Creed τον Ιούνιο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News