Business & Finance Παρασκευή 7/07/2023, 20:07
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε αποκλιμάκωση οι αποδόσεις του ευρώ μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Ομόλογα: Σε αποκλιμάκωση οι αποδόσεις του ευρώ μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Σε πτώση επέστρεψαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, στον απόηχο των στοιχείων στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν λιγότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας τον Ιούνιο. 

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 209.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα έναντι 306.000 του Μαίου, την ώρα που οικονομολόγοι περίμεναν 225.000. 

Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε και ο ρυθμός αύξησης των μισθών παρέμεινε σταθερός, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική παρά τις συνεχιζόμενες επιτοκιακές αυξήσεις. 

Η απόδοση του διετούς γερμανικού υποχώρησε έξι μονάδες βάσης στο 3,30%, αφού όμως πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων κινείτο στο 3,33%. 

Η πτώση των αποδόσεων ήταν μικρότερο στους πιο μακροπρόθεσμους τίτλους. Στη γερμανική 10ετία αρχικά περιορίστηκε σημαντικά, όμως τελικά έκλεισε στο 2,62%, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της αποκλιμάκωσης. Την Πέμπτη, η απόδοση της 10ετίας αυξήθηκε 15 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη αύξηση από την τραπεζική αναστάτωση του Μαρτίου. 

Παρά το γεγονός όμως ότι τα σημερινά στοιχεία έδωσαν μία ανάσα στις αγορές ομολόγων, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε τρεις μονάδες βάσης, στο 4,38%, καταγράφοντας ωστόσο στην εβδομάδα μεγάλη άνοδο, της τάξης των 28 μονάδων βάσης, στη μεγαλύτερη τέτοια άνοδο από πέρυσι το Δεκέμβριο. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς αποκλιμακώθηκε στο 3,93%, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 3,64%.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News