Business & Finance Παρασκευή 7/07/2023, 10:53
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο ξανά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από τις σημαντικές απώλειες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση

Στο κόκκινο ξανά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από τις σημαντικές απώλειες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Διαπραγματέυονται, μάλιστα, στο χαμηλότερο σημείο τους εδώ και πάνω από 3 μήνες εν αναμονή των επίσημων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,25% και οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα του από τα μέσα Μαρτίου, με τις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφελείας να υποχωρούν κατά 1,2%.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,43%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,29%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,26% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,11%.

Η προσοχή είναι στραμμένη στα στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αργότερα. Οι επενδυτές αιφνιδιάστηκαν την Πέμπτη από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνών ADP για την ισχυρή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία τροφοδότησαν νέα στοιχήματα για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και έστειλαν τις αποδόσεις των διετών κρατικών ομολόγων σε επίπεδα που καταγράφηκαν για τελευταία φορά το 2007.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News