Business & Finance Τετάρτη 5/07/2023, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες με το βλέμμα σε Κίνα και Fed

Με πτώση άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, μετά την αργία της 4ης Ιουλίου

Wall Street: Απώλειες με το βλέμμα σε Κίνα και Fed

Με πτώση άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, μετά την αργία της 4ης Ιουλίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούνιο προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη για τις περαιτέρω κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, οι σινοαμερικανικές εντάσεις και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από το Πεκίνο επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI των Caixin/S&P Global για τις υπηρεσίες διολίσθησε στις 53,9 μονάδες τον Ιούνιο από 57,1 μονάδες τον Μάιο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,31% στις 34.310,21 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 4.448 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,08% στις 13.805 μονάδες.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 13-14 Ιουνίου θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πού κατευθύνεται η νομισματική πολιτική. Ενώ η απόφαση να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια δεν αποτέλεσε έκπληξη, οι ενδείξεις ότι τα μέλη βλέπουν τουλάχιστον δύο ακόμη αυξήσεις πριν από το τέλος του έτους έπιασαν την αγορά εξαπίνης. Έκτοτε, οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής έχουν ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται περισσότερη σύσφιγξη προτού ο πληθωρισμός επανέλθει σε αποδεκτό επίπεδο.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόσο βαθιά θα είναι η ύφεση που πρόκειται να έρθει, αλλά είναι σαφές ότι έρχεται επιβράδυνση», δήλωσε η Fabiana Fedeli, επικεφαλής επενδύσεων για μετοχές και πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία στην M&G Plc, στην τηλεόραση του Bloomberg. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News