Business & Finance Τρίτη 4/07/2023, 11:18
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποίηση και στάση αναμονής

Μικρή άνοδο στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης μετά το κλείσιμο σε νέα υψηλά 9ετίας

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποίηση και στάση αναμονής

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο και το κλείσιμο σε νέα υψηλά 9ετίας. Την ίδια ώρα, υποτονικό είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς η Wall Street είναι σήμερα κλειστή λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου.

Οι αναλυτές αναμένουν ήπιες κινήσεις βραχυπρόθεσμα στο ΧΑ, καθώς εικάζεται ότι η επενδυτική βαθμίδα έχει προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό. Ο ΓΔ ενδέχετα να βρει αντιστάσεις στις 1.300 μονάδες, ενώ ενδεικτικές επ’ αυτού είναι οι πιέσεις σε επιλεγμένους δείκτες για κατοχύρωση κερδών.

O Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν νωρίτερα στις 1.294,5 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,14% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (+3,00%), ενώ πάνω από 1,5% είναι η άνοδος στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και κοντά στο 1% στην Coca Cola HBC. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo και της Ελλάκτωρ με πάνω από 1%, ενώ κάτω από 1% είναι η πτώση σε Lamda και Μυτιληναίος. 

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων και της Ακίνητης Περιουσίας. Οριακή άνοδο 0,11% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης.  

Εξάλλου και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα η αβεβαιότητα για την κατεύθυνση των επιτοκίων διεθνώς οδηγεί τους επενδυτές στο να τηρούν επιφυλακτική στάση, ενώ οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης σημείωσαν πτώση εν μέσω ανησυχιών για την ασθενή ζήτηση από την Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται οριακά κατά 0,18% στις 461,8 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης σημείωναν νωρίτερα πτώση 0,3% καθώς οι τιμές των μετάλλων υποχώρησαν. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, κερδίζει 0,22%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,11%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,13% και ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,02%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύτεται κατά 0,23% και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,7%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

HSBC: Η Ελλάδα ανακάμπτει – Ανάπτυξη 2% φέτος και επενδυτική βαθμίδα σύντομα

Με ήπια πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από ένα ισχυρό α’ εξάμηνο – Άνοδος 2% για τα ορυχεία

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News