Business & Finance Παρασκευή 30/06/2023, 16:08
ΑΓΟΡΕΣ

Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο – Κατεβάζει ταχύτητα

Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο – Κατεβάζει ταχύτητα

Κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να αποφεύγουν το ρίσκο και τα χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, συνεχίζοντας όμως κοντά σε υψηλά εννιαετίας. Θετικό ξέσπασμα έγινε και στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου το επενδυτικό κλίμα πήρε ώθηση από τα απροσδόκητα θετικά νέα για τον πληθωρισμό Ιουνίου στην Ευρωζώνη. 

Ο γενικός δείκτης κυμαίνεται στις 1.276 μονάδες με ηπιότερη άνοδο της τάξης του 0,1% αυτή την ώρα, καθώς ο τραπεζικός δείκτης έχει γυρίσει στο «κόκκινο». Έπειτα από το χθεσινό ράλι, ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει τώρα ελαφριές απώλειες της τάξης του 0,2%. Πάντως οι τράπεζες οδεύουν προς κλείσιμο του εξαμήνου με τεράστια κέρδη άνω του 60%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίζει ανοδικά με κέρδη περίπου 0,3% αυτή την ώρα. Στήριγμα συνεχίζουν να δίνουν οι μετοχές ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΔΑΠ, Ελλάκτωρ και Jumbo, οι οποίες αυτή την ώρα καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη από 1%.

Έκρηξη στις ευρωαγορές

Προς το θετικό άλλαξε το σκηνικό που επικρατούσε το πρωί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων για τον πληθωρισμό Ιουνίου από τη Eurostat, η επιφυλακτικότητα έδωσε τη θέση της σε αισιοδοξία, με αποτέλεσμα να καταγράφονται σημαντικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,1%, ο Dax της Φρανκφούρτης ανεβαίνει κατά τουλάχιστον 1,2%, ο CAC του Παρισιού ανεβαίνει κατά 1,2% και ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει επίσης άνοδο αυτή την ώρα στο +0,8%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Στο 2,7% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Ανάπτυξη 2,2%, πληθωρισμός 4,3% το 2023 – Έκκληση για συνετές πολιτικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News