Business & Finance Πέμπτη 29/06/2023, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ανοδική τροχιά η Wall Street- Τα οικονομικά δεδομένα αμβλύνουν τους φόβους για ύφεση

Σε ανοδική τροχιά η Wall Street- Τα οικονομικά δεδομένα αμβλύνουν τους φόβους για ύφεση

Ανοδικό είναι το άνοιγμα της Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι τραπεζικές μετοχές κινούνται θετικά μετά την εκκαθάριση των μεγάλων τραπεζών από το ετήσιο stress test της Federal Reserve.

Παράλληλα, στην ενίσχυση των δεικτών συνέβαλαν και τα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν μια ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ ενόψει των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Αναλυτικότερα, μια περίοδος θετικών οικονομικών δεδομένων σηματοδότησε την οικονομική ανθεκτικότητα παρά τους διαφαινόμενους φόβους ύφεσης. Αυτό περιελάμβανε μεγάλη αναθεώρηση προς τα πάνω του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο και πτώση των στοιχείων για τις αιτήσεις ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 151,84 μονάδες ή 0,45%, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 5,07 μονάδες ή 0,12% και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει ήπιες απώλειες 5,28 μονάδων ή 0,04%.

Να σημειωθεί ότι ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 14% φέτος και με ρυθμό για την καλύτερη μηνιαία απόδοσή του από τον Ιανουάριο. Ο Nasdaq έχει ανέβει σχεδόν κατά 30% —οδηγώντας προς το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1983— καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη ώθησε τις μετοχές μιας σειράς από ονόματα τεχνολογίας και κατασκευαστών τσιπ.

Ωστόσο, παρά το σταθερό ξεκίνημα του 2023, πολλοί στη Wall Street περιμένουν ένα ασταθές δεύτερο εξάμηνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News