Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 20:10
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη στη συνεδρίαση, καθώς απομακρύνονται οι ανησυχίες για ύφεση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη στη συνεδρίαση, καθώς απομακρύνονται οι ανησυχίες για ύφεση

Mε άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο των ισχυρών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, τα οποία απομάκρυναν τις ανησυχίες για ύφεση, ακόμη και εάν η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να μην βλέπει και πολλά σημάδια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,7% ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. 

Οι κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχιστεί η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής για την τιθάσευση του ισχυρού πληθωρισμού, θεωρώντας ωστόσο ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να οδηγήσουν τις οικονομίες σε ύφεση. 

Ξεχώρισε η μετοχή της Sage Group με κέρδη 5,1%, αγγίζοντας υψηλό 23 ετών, από τη στιγμή που η JPMorgan αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή σε «overweight» από ουδέτερη. 

Σε άνοδο και η μετοχή της εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού για τσιπ, ASML Holding, κατά 2,3%, ενώ η Nordic Semiconductor ενισχύθηκε 6,4%, αναδεικνύοντας την τεχνολογία σε έναν από τους κλάδους με τα μεγαλύτερα κέρδη. Οι μετοχές ημιαγωγών τέθηκαν ξανά στο μικροσκόπιο, μετά από δημοσίευμα που θέλει τις ΗΠΑ να εξετάζουν νέους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ για τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα. 

Στήριγμα στο δείκτη STOXX 600 προσέφερε και η Roche Holding με κέρδη 1,5% καθώς η ρυθμιστική αρχή υγείας στις ΗΠΑ δεν ενέκρινε κάποιο φάρμακο της εταιρείας. 

Από τα επιμέρους χρηματιστηριακά ταμπλό, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,52%, ο DAX στην Φρανκφούρτη 0,64%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι 0,98%. Με κέρδη 0,86% και ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News