Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 16:55
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα μετά το ράλι

Με πτώση κινούνται σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη χθεσινή ισχυρή ανάκαμψη

Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα μετά το ράλι

Με πτώση κινούνται σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη χθεσινή ισχυρή ανάκαμψη, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα του στη Σίντρα της Πορτογαλίας και στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ όπου αναμένονται νέες δηλώσεις των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζιτών, μεταξύ των οποίων και ο Jerome Powell, σχετικά με το μέλλον της επιτοκιακής πολιτικής.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,4% ή 134,49 μονάδες στις 33.792,2 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,29% στις 4.366,6 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,05% στις 13.537,9 μονάδες.

Η Nvidia Corp. ηγείται των απωλειών στις μετοχές ημιαγωγών, μετά από αναφορά ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν νέους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα. Η Micron Technology Inc., η οποία πρόκειται να ανακοινώσει κέρδη μετά το κλείσιμο της αγοράς, υποχώρησε επίσης. Οι αναλυτές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι οι τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία το τεστ αντοχής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται αργότερα την Τετάρτη.

Μεγάλη πτώση καταγράφει και η μετοχή της General Mills αφότου η εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε κέρδη κάτω από τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Μάιο καθώς υποχώρησαν οι εισαγωγές. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα μειώθηκε 6,1% στα 91,1 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, μετά το άλμα του Απριλίου σε υψηλό έξι μηνών στα 97,1 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News