Business & Finance Τετάρτη 28/06/2023, 11:19
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επαναφορά σε σαφή ανοδική ρότα

Πιο δυναμική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επαναφορά σε σαφή ανοδική ρότα

Πιο δυναμική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, χωρίς να λείπει και η μεταβλητότητα σε κάποιους τίτλους, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών. Επιβεβαιώνεται, ως εκ τούτου, ότι η προχθεσινή διόρθωση και η χθεσινή μεταβλητότητα ήταν στο πλαίσιο των απαραίτητων στάσεων προς την περαιτέρω άνοδο της αγοράς. Οι αναλυτές δεν ανησυχούν για τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση καθώς οι θετικές εξελίξεις που φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα και ειδικά η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αναμένεται να στηρίξουν την πορεία της αγοράς. 

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.245,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,85% με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 15 εκατ. ευρώ. Οδηγός της ανόδου είναι και σήμερα ο τραπεζικός δείκτης που σημειώνει κέρδη 1,5%. 

Συγκεκριμένα, από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo και της Πειραιώς με κέρδη άνω του 3% και της Εθνικής με κέρδη άνω του 2%. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ και της Τιτάν. Εξάλλου, οι μετοχές της Τιτάν και των ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται με αποκοπή μερίσματος 0,60 ευρώ και 0,50 ευρώ, αντιστοίχως. 

 Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου και των Κατασκευών.

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα οριακά κέρδη που καταγράφηκαν χθες, στον απόηχο της ανακοίνωσης ισχυρών στοιχείων από τις ΗΠΑ που περιόρισαν τις ανησυχίες για σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Σίντρα της Πορτογαλίας, όπου σήμερα αναμένονται οι ομιλίες σημαντικών κεντρικών τραπεζιτών, όπως ο Jerome Powell.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,51% στις 455,1 μονάδες, ακολουθώντας τα χθεσινοβραδινά κέρδη της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν αύξηση στις νέες παραγγελίες για βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά της αμερικανικής μεταποίησης και αυξημένη καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Συνέχεια στην ανάκαμψη με ώθηση από τις ΗΠΑ

Τα δύο «καυτά» μέτωπα για την οικονομία που πρέπει να απαντηθούν άμεσα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News