Business & Finance Τρίτη 27/06/2023, 17:21
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανάκαμψη με φόντο τα μακροοικονομικά στοιχεία

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες

Wall Street: Ανάκαμψη με φόντο τα μακροοικονομικά στοιχεία

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες με βαρίδι την τεχνολογία, καθώς τα αισιόδοξα στοιχεία για τις παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών κατέστειλαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 43,44 μονάδες ή 0,13% και κινείται στις 33.758 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,2% στις 4.337,5 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,31% στις 13.374,6 μονάδες.

Η έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου έδειξε ότι οι παραγγελίες μη αμυντικών κεφαλαιουχικών αγαθών, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, ένας δείκτης ενδεικτικός για τα σχέδια δαπανών των επιχειρήσεων, αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Μάιο, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι παραγγελίες θα παρέμεναν αμετάβλητες.

Συνολικά, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 1,7% τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,9%. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική μηνιαία άνοδος στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών. 

Παράλληλα, οι τιμές των κατοικιών κινήθηκαν υψηλότερα για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller που παρακολουθεί τις τιμές σε 20 πόλεις ενισχύθηκε 0,5% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάιο.

«Ενισχύεται η αισιοδοξία ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος των επιτοκιακών της αυξήσεων και οι αγορές αναμένουν οποιαδήποτε ένδειξη που θα βοηθήσει στην επίλυση της ασάφειας που κυρίαρχη στην τελευταία συνεδρίασή της», δήλωσε ο Peter Andersen, ιδρυτής της Andersen Capital Management.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News