Business & Finance Τρίτη 27/06/2023, 11:21
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανάκαμψης με βαρίδια

Μικρή άνοδος μετά τη χθεσινή ισχυρή διόρθωση, εν μέσω ανοδικής κίνησης στις ευρωαγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανάκαμψης με βαρίδια

Με οριακές μεταβολές κινείται σήμερα από την έναρξη της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Η προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης δεν βρίσκει συμμάχους την αποκοπή μερίσματος του Μυτιληναίου, αλλά και τη συνέχιση της κατοχύρωσης κερδών σε επιλεγμένους τίτλους.

Πάντως, η χθεσινή ισχυρή διόρθωση ήταν αναμενόμενη για την αγορά προκειμένου να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, ενόψει και της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, όπως προβλέπουν οι επενδυτικοί οίκοι διεθνώς. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.235,2 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,12% με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 15 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ με άνω του 2%, Σαράντης και Jumbo, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος με άνω του 3% και Viohalco. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των προσωπικών Προϊόντων (+0,35%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,20%). Ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά με 0,35%.

Την ίδια ώρα, μικρά κέρδη καταγράφουν σήμερα οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε συνέχεια της ανόδου στις ασιατικές αγορές, με τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης να ενισχύονται καθώς οι ελπίδες για νέα μέτρα στήριξης στην Κίνα οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των μετάλλων. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ανακοίνωση περισσότερων μακροοικονομικών στοιχείων εντός της εβδομάδας, ενώ αναμένουν νεότερες δηλώσεις των διαμορφωτών νομισματικής πολιτικής σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας και των επιτοκίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News