Business & Finance Δευτέρα 26/06/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες 1% για τον Nasdaq – Σε πτώση τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα

Wall Street: Απώλειες 1% για τον Nasdaq – Σε πτώση τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα

O δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχώρησε στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές πώλησαν μετοχές τεχνολογίας που είχαν παρουσιάσει υψηλές επιδόσεις στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. H εβδομάδα αυτή είναι η τελευταία του πρώτου εξαμήνου που ολοκληρώνεται την Παρασκευή. 

Ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,16%, κλείνοντας στις 13.335,78 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,45% στις 4.328,82 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε οριακή πτώση κατά 12,72 μονάδες ή 0,04% κλείνοντας στις 33.714,71 μονάδες. 

Η υπαναχώρηση των τεχνολογικών κολοσσών ευθύνεται ουσιαστικά για τη μεγάλη πτώση του Nasdaq. Οι Nvidia, Alphabet και Meta Platforms υποχώρησαν περισσότερο από 3%, ενώ η Tesla βυθίστηκε 6% καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων, επικαλούμενη την τιμολογιακή πολιτική της.

«Η αγορά προσπαθεί να χωνέψει τις τελευταίες εξελίξεις. Άλλωστε, ακολουθεί ένα ισχυρό ράλι φέτος καθοδηγούμενο κυρίως από τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές και το Nasdaq», αναφέρει ο Adam Sarhan, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments. 

H διόρθωση πάντως φαίνεται λογική μετά από ένα περατεταμένο ράλι, ανέφερε ο Sarhan. 

Οι μετοχές τεχνολογίας ανέκαμψαν φέτος μετά από ένα ιδιαίτερα δύσκολο 2022, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην πολλά υποσχόμενη τεχνητή νοημοσύνη και η ελπίδα να μπει ένα τέλος στο σημερινό κύκλο αύξησης των επιτοκίων της Φέντεραλ Ριζέρβ. Ο Nasdaq καταγράφει φέτος κέρδη άνω του 27% οδεύοντας προς το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1983.

Eντυπωσιακές επιδόσεις πρώτου εξαμήνου αναμένεται να παρουσιάσουν και οι υπόλοιποι δείκτες της Wall Street παρά τη στασιμότητα της προηγούμενης εβδομάδας. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 13%, ενώ ο Dow Jones περίπου 2%. 

 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News