Business & Finance Δευτέρα 26/06/2023, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά το ράλι

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα

Wall Street: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά το ράλι

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν εάν μπορεί να διατηρηθεί το μομέντουμ μετά το πρόσφατο ράλι που ανακόπηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,01% στις 33.740,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 0,29% στις 4.361,1 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,58% στις 13.571,8 μονάδες.

Οι μετοχές της Tesla υποχωρούσε νωρίτερα, ενώ εν συνεχεία ανέκαμψε, αφού η Goldman Sachs υποβάθμισε την αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω αντιξοοτήτων στην τιμολόγηση. Είχε προηγηθεί ο υπερδιπλασιασμός των μετοχών της Tesla σε ετήσια βάση.

Το ράλι της αγοράς πάτησε φρένο την περασμένη εβδομάδα. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,44%, διακόπτοντας μια θετική πορεία οκτώ εβδομάδων. Ο S&P 500  έχασε 1,01%, τερματίζοντας ένα κερδοφόρο σερί πέντε εβδομάδων, ενώ ο Dow, ο οποίος έχει υποαποδώσει το 2023, υποχώρησε κατά 1,67%.

Πάντως, τα κέρδη πρώτου εξαμήνου παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Ο τεχνολογικός Nasdaq έχει σημειώσει κέρδη σχεδόν 29% μέχρι σήμερα, ενώ ο S&P έχει κερδίσει πάνω από 13%. Ο Dow έχει μείνει πίσω, με άνοδο μικρότερη του 2%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Ρωσία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος από τη Wagner.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

M. Wilson (Morgan Stanley): Προ των πυλών μια μεγάλη διόρθωση στην αγορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News