Business & Finance Δευτέρα 26/06/2023, 11:31
ΑΓΟΡΕΣ

M. Wilson (Morgan Stanley): Προ των πυλών μια μεγάλη διόρθωση στην αγορά

M. Wilson (Morgan Stanley): Προ των πυλών μια μεγάλη διόρθωση στην αγορά

Ενώπιον ενός «τείχους» ανησυχίας βρίσκονται τα αμερικανικά χρηματιστήρια και έτσι ενδέχεται να δούμε έντονο sell-off στο εγγύς μέλλον, προειδοποίησε ο Michael Wilson της Morgan Stanley.

Ο ίδιος αναμένει «κοιλιά» στην αγορά εντός του 2023 και προειδοποίησε συγκεκριμένα ότι ο S&P 500 κινδυνεύει άμεσα από ύφεση. Προβλέπει επίσης ότι ο δείκτης θα κλείσει το έτος στις 3.900 μονάδες – συγκριτικά περίπου 10% κάτω από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής -, αλλά και ότι θα ανέλθει ξανά στις 4.200 μονάδες το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

«Οι μετωπικοί άνεμοι ξεπερνούν σημαντικά τους ούριους ανέμους και πιστεύουμε ότι σπάνια έχουν υπάρξει μεγαλύτεροι κίνδυνοι για μεγάλη διόρθωση στο παρελθόν», δήλωσε σήμερα ο Wilson σε σημείωμα προς πελάτες.

Σημειώνεται πως η Morgan Stanley διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις για τα κέρδη των δεικτών, που είναι χαμηλότερες από τη μέση εκτίμηση της αγοράς. Ειδικότερα, αναμένει ότι τα κέρδη του S&P 500 θα ανέλθουν στα 185 δολάρια ανά μετοχή φέτος, ενώ κατά μέσον όρο άλλοι αναλυτές προβλέπουν στα 220 δολάρια. Ο Wilson δήλωσε ότι οι φθίνουσες αποτιμήσεις και η απογοήτευση από τα έσοδα των επιχειρήσεων θα οδηγήσουν σε χαμηλότερα κέρδη ανά μετοχή.

Επίσης, ο ίδιος επανέλαβε ότι θα ανακύψουν εμπόδια από τη συρρίκνωση της ρευστότητας που προκαλείται από τα ιστορικά επίπεδα έκδοσης κρατικών ομολόγων και τη φθίνουσα δημοσιονομική στήριξη. Αναμένει επίσης ότι οι επενδυτές θα στραφούν σε «αμυντικά» περιουσιακά στοιχεία και έτσι ότι η αξία των μετοχών θα ξεπεράσει τον ρυθμό ανάπτυξης.

Έπειτα από ένα έντονο ράλι, που τον έφερε τον περασμένο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022, ο S&P 500 ακολουθεί πτωτική πορεία λόγω ανησυχιών ότι η Fed θα οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση, ενόσω παλεύει με την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

BofA: Οι επενδυτές φεύγουν από τις τεχνολογικές μετοχές μετά την «baby bubble»

Μ. Kolanovic (JP Morgan): Αποφύγετε τις μετοχές, παρά το bull market

UBS: Πώς να επενδύσετε στο β΄ εξάμηνο του 2023 – Οι 7 συμβουλές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News